Sposób przygotowania:
Ciasto kruche z truskawkami i rababarem
Rabarbar oczyszczamy i kroimy na kawałki. Truskawki oczyszczamy i płuczemy, osączamy albo osuszamy papierowym ręcznikiem.
Z podanych składników zagniatamy ciasto i dzielimy na dwie części. Większą wykładamy na spód przygotowanej dużej blaszki. Oprószamy mąką albo kakao i wykładamy przygotowane truskawki i rabarbar. Białka ubijamy na sztywno z cukrem i dodajemy budyń i rozpuszczoną czekoladę.
Pianę wykładamy na owoce i zasypujemy skubaną palcami kruszonką z pozostałego ciasta.
Pieczemy ok 50 min w 180 stopniach.
Z podanych składników zagniatamy ciasto i dzielimy na dwie części. Większą wykładamy na spód przygotowanej dużej blaszki. Oprószamy mąką albo kakao i wykładamy przygotowane truskawki i rabarbar. Białka ubijamy na sztywno z cukrem i dodajemy budyń i rozpuszczoną czekoladę.
Pianę wykładamy na owoce i zasypujemy skubaną palcami kruszonką z pozostałego ciasta.
Pieczemy ok 50 min w 180 stopniach.