Sposób przygotowania:
Ciasto z truskawkami i masą bez pieczenia
Jajka zmiksować z cukrami, następnie dodać do wymienionych składników obie mąki i pół szklanki mleka i dalej wszystko miksować na jednolitą masę. Resztę mleka wstawić do gotowania. Gdy mleko zacznie wrzeć, unosić się dodać do niego wcześniej zmiksowane składniki, powstałą masę i gotować wszystko na małym ogniu, aż masa zgęstnieje i osiągnie konsystencję budyniu. Ugotowaną masę odstawić do ostygnięcia, a gdy przestygnie zmiksować ją z miękkim masłem. W między czasie jak masa stygnie przygotować galaretkę wedle wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Na spodzie tortownicy o średnicy 22 cm wyłożyć biszkopty. Na biszkopty wylać połowę ilości masy i równomiernie ją rozprowadzić. Na masie ułożyć umyte, pozbawione szypułek i pokrojone na mniejsze części truskawki. Na truskawki wyłożyć drugą warstwę biszkoptów, a na nie drugą i ostatnią dawkę masy. Na masę ułożyć pokrojone truskawki, które na sam koniec zalać tężejącą galaretką. Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin do stężenia.