blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Ciasto z trzech rodzajów śliwek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetny przepis naprawde polecam!!!

Ciasto z trzech rodzajów śliwek

Składniki:

Ciasto z trzech rodzajów śliwek

 

  • 300 g gotowego ciasta francuskiego
  • 250 g renklod
  • 250 g mirabelek
  • 250 g węgierek
  • 2 czubate łyżki cukru

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z trzech rodzajów śliwek
Ciasto rozwinąć, wyłożyć nim okrągłą formę, wstawić na 15 min do zamrażalnika. Śliwki umyć, przepołowić nie przecinającdo końca, wyjąćpestki, złożyć. Układać na przemian na cie -ście okręgi z każdego rodzaju śliwek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 220° C. Piec przez 10 min, po czym zmniejszyć płomień i piec dalej w temp. 180° C przez 20 min. Ok. 5-7 min przed końcem pieczenia posypać cukrem. Ciasto delikatnie wyjąć z formy zaraz po upieczeniu, odstawić do całkowitego ostygnięcia.

Tagi:

ciasto