Sposób przygotowania:
Ciasto z winogronami
1.Przygotować ciasto: KASIC przesiekać z mąką, cukrem pudrem i śmietaną. Szybko zagnieść i włożyć na 2 godz, do lodówki. 2.Sporządzić galaretkę według przepisu na opakowaniu, wystudzić. 3.Ciastem wylepić dno prostokątnej formy do pieczenia, posma¬ rowanej KASIĄ i posypanej mąką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 22O°C i piec ok. 15-20 min. 4.Ciasto lekko wystudzić i wyjąć z formy. 5.Winogrona umyć, przekroić na pół, wyjąć pestki. 6.Przygotować krem: śmietankę ubić i cukrem pudrem i połączyć z 1/4 szklanki ostudzonej galaretki. 7.Ciasto posmarować dżemem, a potem nałożyć krem. 8.Winogrona ułożyć na kremie i zalać tężejącą galaretką. Udekorować pozostałym kremem.