Sposób przygotowania:
Ciasto z winogronami
Margarynę utrzeć z cukrem dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą na przemian z żółtkami.
Białka ubić na sztywno i wymieszać z ciastem.
Wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą blaszkę o wymiarach 28/37 cm.
Rozłożyć oczyszczone winogrona i piec w temperaturze 200 stopni 50 minut (najlepiej do suchego patyczka).
Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Czas przygotowania 30 minut + czas pieczenia 50 minut.
Białka ubić na sztywno i wymieszać z ciastem.
Wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą blaszkę o wymiarach 28/37 cm.
Rozłożyć oczyszczone winogrona i piec w temperaturze 200 stopni 50 minut (najlepiej do suchego patyczka).
Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Czas przygotowania 30 minut + czas pieczenia 50 minut.
pyszalka
BozenaMatuszczyk
Dziękuję.;)
gusia1000