Sposób przygotowania:
Krucha szarlotka
Mąkę posiekać z masłem lub margaryną,dodać proszek do pieczenia ,cukier puder oraz żółtka.
Szybko zagnieść gładkie ciasto i włożyć na 30 minut do lodówki.
Jabłka obrać ze skóry zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać cynamon, cukier waniliowy i cukier (ilość cukru zależy od kwaśności jabłek).
3/4 ciasta wyłożyć na spód tortownicy o średnicy 26 cm,przykryć jabłkami, pianą ubitą z białek oraz kruszonką z reszty ciasta.
Piec 50 minut w gorącym piekarniku 200 - 220 stopni.C
Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Szybko zagnieść gładkie ciasto i włożyć na 30 minut do lodówki.
Jabłka obrać ze skóry zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać cynamon, cukier waniliowy i cukier (ilość cukru zależy od kwaśności jabłek).
3/4 ciasta wyłożyć na spód tortownicy o średnicy 26 cm,przykryć jabłkami, pianą ubitą z białek oraz kruszonką z reszty ciasta.
Piec 50 minut w gorącym piekarniku 200 - 220 stopni.C
Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
gusia1000