Sposób przygotowania:
Ciasto z wiórkami kokosow. i krakersami
W 1 szklance mleka rozmiesza obie mąki i żółtka. Resztę mleka zagotowac z cukrem i cukrem waniliowym. Do gotującego wlac pozostałe mleko z mąką i żółtkami i gotowac tak jak budyń ciągle mieszając.
Po wystygnięciu doda obydwa masła , wiórki kokosowe i rodzynki.
na blaszce prostokątnej układamy na przemian:
- krakersy
- masa
- krakersy
- masa
- krakersy i ostatnią cienką warstwę masy
- polewa czekoladowa
Wstawiamy do lodówki, żeby masa stężała
Najlepiej smakuję następnego dnia
Po wystygnięciu doda obydwa masła , wiórki kokosowe i rodzynki.
na blaszce prostokątnej układamy na przemian:
- krakersy
- masa
- krakersy
- masa
- krakersy i ostatnią cienką warstwę masy
- polewa czekoladowa
Wstawiamy do lodówki, żeby masa stężała
Najlepiej smakuję następnego dnia