Sposób przygotowania:
Ciasto z wiśniami i malinami
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać do większej miski.
Dodać cukier, wbić jajka, dolać mleko i miksować na gładkie, jednolite ciasto.
Na sam koniec do masy cały czas miksując wlewać olej.
Ciasto przełożyć do średniej wielkości blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Włożyć do nagrzanego piekarnika do 170 -180 stopni i piec około 40 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto posypać cukrem pudrem.
Dodać cukier, wbić jajka, dolać mleko i miksować na gładkie, jednolite ciasto.
Na sam koniec do masy cały czas miksując wlewać olej.
Ciasto przełożyć do średniej wielkości blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Włożyć do nagrzanego piekarnika do 170 -180 stopni i piec około 40 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto posypać cukrem pudrem.
gusia1000