Sposób przygotowania:
Muffinko-serniko-brownie z jeżynami
Masło przekładamy do rondelka i rozpuszczamy wraz z kakao, dodajemy konfiturę pigwową, i cukier. Dokładnie łączymy cały czas mieszając (aby cukier się rozpuścił), ale nie gotujemy.
Zestawiamy z ognia i lekko studzimy, po czym dodajemy masę do miski z przesianą mąką i proszkiem do pieczenia.
Wbijamy też jajka i krótko miksujemy na najwolniejszych obrotach. Do drugiej miski przekładamy mascarpone, dodajemy cukier, jajko i mąkę, całość łączymy (dobrze jest to zrobić blenderem).
Do foremek na muffinki (piekłam w silikonowych, bez papilotek) nakładamy porcję ciasta czekoladowego (1-2 łyżki, tak do połowy wysokości foremki), następnie masę serową (1 czubatą łyżkę) i lekko wciskamy owoce.
Muffinki pieczemy w nagrzanym do 175-180 stopni piekarniku przez około 25-30 minut. Studzimy przed wyjęciem z foremek.
Smacznego :)
Zestawiamy z ognia i lekko studzimy, po czym dodajemy masę do miski z przesianą mąką i proszkiem do pieczenia.
Wbijamy też jajka i krótko miksujemy na najwolniejszych obrotach. Do drugiej miski przekładamy mascarpone, dodajemy cukier, jajko i mąkę, całość łączymy (dobrze jest to zrobić blenderem).
Do foremek na muffinki (piekłam w silikonowych, bez papilotek) nakładamy porcję ciasta czekoladowego (1-2 łyżki, tak do połowy wysokości foremki), następnie masę serową (1 czubatą łyżkę) i lekko wciskamy owoce.
Muffinki pieczemy w nagrzanym do 175-180 stopni piekarniku przez około 25-30 minut. Studzimy przed wyjęciem z foremek.
Smacznego :)