Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z borówką i porzeczkami
Mus borówkowo- porzeczkowy
Galaretki rozpuścić w gotowanej wodzie. Owoce przebrać, opłukać, zmiksować. Następnie dodać ciepłą galaretkę, zmiksować.
Masa serowa:
Galaretki wsypać do gotowanej wody, dokładnie wymieszać do rozpuszczenia, odstawić do lekkiego stężenia. Serek zmiksować, dodawać po łyżce galaretki.
Spód formy o wymiarach 26-28 cm, wyłożyć połową herbatników, wylać połowę masy serowej i znów ułożyć herbatniki.
Na środku tortownicy, wylać łyżkę masy serowej, na masę mus borówkowy, tak jak byśmy robili ciasto zebra.
Na koniec widelcem, zrobić promienie.
Odstawić do lodówki do stężenia.
Wierzch ciasta zalać pozostałym musem, odstawić do całkowitego stężenia na 4 godz.
Galaretki rozpuścić w gotowanej wodzie. Owoce przebrać, opłukać, zmiksować. Następnie dodać ciepłą galaretkę, zmiksować.
Masa serowa:
Galaretki wsypać do gotowanej wody, dokładnie wymieszać do rozpuszczenia, odstawić do lekkiego stężenia. Serek zmiksować, dodawać po łyżce galaretki.
Spód formy o wymiarach 26-28 cm, wyłożyć połową herbatników, wylać połowę masy serowej i znów ułożyć herbatniki.
Na środku tortownicy, wylać łyżkę masy serowej, na masę mus borówkowy, tak jak byśmy robili ciasto zebra.
Na koniec widelcem, zrobić promienie.
Odstawić do lodówki do stężenia.
Wierzch ciasta zalać pozostałym musem, odstawić do całkowitego stężenia na 4 godz.
SylaUla
Danusia19671
SylaUla, dziękuję :)