Sposób przygotowania:
Ciasto z wiśniami na oleju
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i 2 łyżeczkami kokosu.
Całe jajka miksujemy z oboma cukrami, dolewamy mleko.
Mieszaninę jajeczną wlewamy do mąki, dokładnie mieszamy i na koniec dolewamy olej.
Do tak przygotowanego ciasta wsypujemy 3/4 wiśni.
Bułkę tartą mieszamy z łyżeczką kokosu i posypujemy wysmarowaną formę 21 cm.
Ciasto wlewamy do foremki, na wierzchu układamy resztę wiśni. Wierzch posypujemy kokosem.
Pieczemy 40-50 minut w 180 C.
Całe jajka miksujemy z oboma cukrami, dolewamy mleko.
Mieszaninę jajeczną wlewamy do mąki, dokładnie mieszamy i na koniec dolewamy olej.
Do tak przygotowanego ciasta wsypujemy 3/4 wiśni.
Bułkę tartą mieszamy z łyżeczką kokosu i posypujemy wysmarowaną formę 21 cm.
Ciasto wlewamy do foremki, na wierzchu układamy resztę wiśni. Wierzch posypujemy kokosem.
Pieczemy 40-50 minut w 180 C.
Justi2401
CORAL