Sposób przygotowania:
Sernik z białą czekoladą i granatem
Masło rozpuścić w rondelku. Herbatniki zmielić na pył i połączyć dokładnie z roztopionym masłem. Masą wylepić dno tortownicy o średnicy 24 cm. Tortownicę wstawić do lodówki.
Ser przygotować wcześniej aby był w temperaturze pokojowej. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej ( w misce na garnku z gorącą wodą) i odstawić do przestudzenia.
Do miski przełożyć 1/3 sera. Dodać cukier waniliowy i dokładnie zmiksować aby cukier się rozpuścił. Następnie dodać przestudzoną rozpuszczoną czekoladę. Dokładnie zmiksować aby składniki się połączyły. Dodać resztę sera i ponownie zmiksować.
Do rondelka wlać mleko i dodać żelatynę. Odstawić na chwilę aby napęczniała. Następnie mleko podgrzać i rozpuścić żelatynę, nie gotować.
Żelatynę przestudzić a następnie dokładnie zmiksować z masą serową. Masę przełożyć do schłodzonej tortownicy. Wierzch ładnie wyrównać.
Posypać pestkami granatu, pestki lekko wcisnąć w masę serową. Posypać jeszcze odrobiną startej białej czekolady.
Odstawić do lodówki do stężenia na kilka godzin.
Ser przygotować wcześniej aby był w temperaturze pokojowej. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej ( w misce na garnku z gorącą wodą) i odstawić do przestudzenia.
Do miski przełożyć 1/3 sera. Dodać cukier waniliowy i dokładnie zmiksować aby cukier się rozpuścił. Następnie dodać przestudzoną rozpuszczoną czekoladę. Dokładnie zmiksować aby składniki się połączyły. Dodać resztę sera i ponownie zmiksować.
Do rondelka wlać mleko i dodać żelatynę. Odstawić na chwilę aby napęczniała. Następnie mleko podgrzać i rozpuścić żelatynę, nie gotować.
Żelatynę przestudzić a następnie dokładnie zmiksować z masą serową. Masę przełożyć do schłodzonej tortownicy. Wierzch ładnie wyrównać.
Posypać pestkami granatu, pestki lekko wcisnąć w masę serową. Posypać jeszcze odrobiną startej białej czekolady.
Odstawić do lodówki do stężenia na kilka godzin.