Sposób przygotowania:
Ciasto z zielonym musem
Mus: Jabłka obieramy, wycinamy gniazda nasienne i wrzucamy do garnka(w garnku powino byc trochę wody żeby jabłka nie przypaliły się). Gotujwmy do miękkości, co jakiś czas mieszając. Na sam koniec dodajemy cukier zwykły. Dokładnie mieszamy i zostawiamy do przestygnięcia. Ciasto: Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy jaja, przesiany cukier puder, proszek do pieczenia, masło. Wszystko zagniatamy. Następnie ciasto trzeba rozwałkować. Później wkładamy ciasto na blachę, wcześniej wysmarowana tłuszczem bądź wyłożona pergaminem. Na ciasto kładziemy mus. Wstawiamy do piekarnika na 180 stopni, na ok. 40 minut.W zależności od piekarnika do ciasta trzeba czasem zajrzeć. UWAGA: Można też ubić piane z białek i położyć na wierzch ciasta pod koniec pieczenia.
darek112