Sposób przygotowania:
Ciasto zagniatane Eli z rabarbaremprzygotowanie ciasta
Przygotować cukier waniliowy i proszek do pieczenia.
przygotowanie ciasta cd
Odmierzyć mąkę i przesiać z proszkiem do pieczenia.
przygotowanie ciasta cd
Margarynę roztopić i przestudzić.
przygotowanie ciasta cd
Jajka wybijać po jednym do garnuszka i przelać do miseczki.
przygotowanie ciasta cd
Do mąki dodać jajka, cukier, cukier waniliowy, margarynę i zagnieść ciasto. Blachę 36 X 25 wyłożyć papierem do pieczenia rozłożyć ciasto.
przygotowanie ciasta cd
Na ciasto wyłożyć rabarbar. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C (z termoobiegiem 160 stopni ) i piec około 40 minut. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego!
gusia1000