eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Ciasto zagniatane Eli z rabarbarem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przygotowałam bardzo łatwe ciasto. Wszystkie składniki ciasta włożyć do miski, doda,c roztopioną margarynę i zagnieść.

Ciasto zagniatane Eli z rabarbarem

Składniki:

Ciasto zagniatane Eli z rabarbarem

ciasto

rabarbar

Sposób przygotowania:

Ciasto zagniatane Eli z rabarbarem

przygotowanie ciasta

Ciasto zagniatane Eli z rabarbarem
Przygotować proszek do pieczenia i cukier waniliowy.

Przygotować cukier waniliowy i proszek do pieczenia.

przygotowanie ciasta cd

Ciasto zagniatane Eli z rabarbarem
Do miski przesiać mąkę i proszek do pieczenia.

Odmierzyć mąkę i przesiać z proszkiem do pieczenia.

przygotowanie ciasta cd

Ciasto zagniatane Eli z rabarbarem
Roztopioną w garnuszku margarynę przestudzić.

Margarynę roztopić i przestudzić.

przygotowanie ciasta cd

Ciasto zagniatane Eli z rabarbarem
Pojedynczo wybijać jajka do garnuszka i przelać do miseczki.

Jajka wybijać po jednym do garnuszka i przelać do miseczki.

przygotowanie ciasta cd

Ciasto zagniatane Eli z rabarbarem

Do mąki dodać jajka, cukier, cukier waniliowy, margarynę i zagnieść ciasto. Blachę 36 X 25 wyłożyć papierem do pieczenia rozłożyć ciasto.

przygotowanie ciasta cd

Ciasto zagniatane Eli z rabarbarem

Na ciasto wyłożyć rabarbar. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C (z termoobiegiem 160 stopni ) i piec około 40 minut. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego!