Sposób przygotowania:
Ciasto ze śliwkami
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, następnie dodajemy raz olej raz wlewamy wodę. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do jajek. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy połowę ciasta.
Śliwki myjemy, usuwamy pestki i kroimy na mniejsze kawałki. Połowę śliwek układamy na cieście, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 15 minut. W tym czasie resztę ciasta mieszamy z kakao i wylewamy na podpieczone ciasto, układamy resztę śliwek skórką do dołu.
Pieczemy ok 40 minut w temp 180 stopni. Po upieczeniu i ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem.
Śliwki myjemy, usuwamy pestki i kroimy na mniejsze kawałki. Połowę śliwek układamy na cieście, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 15 minut. W tym czasie resztę ciasta mieszamy z kakao i wylewamy na podpieczone ciasto, układamy resztę śliwek skórką do dołu.
Pieczemy ok 40 minut w temp 180 stopni. Po upieczeniu i ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem.