Sposób przygotowania:
Ciasto ze śliwkami Mariel
Na stolnicę przesiewamy mąkę dodajemy cukier i masło bądź margarynę , siekamy masło mieszając z cukrem i mąką dodajemy jajka oraz proszek do pieczenia.Zagniatamy wszystko ze sobą az do uzyskania jednolitej konsystencji .Następnie odkładamy ciasto na pół godzinki do lodówki.w tym czasie myjemy śliwki , wyjmujemy pestki i osuszamy. Banana obieramy i kroimy na plasterki , jabłko myjemy wyjmujemy gniazdko nasienne , kroimy w kostkę . Wykładamy ciasto z lodówki i dzielimy na dwie części . Wałkujemy delikatnie i przenosimy placek na wyłożoną papierem do pieczenia brytfannę .Następnie na całej powierzchni układamy śliwki , na śliwki rozsypujemy jabłka i gdzieniegdzie nakładamy banany. Drugi placek też lekko wałkujemy i przykrywamy nim owoce , ciasto przebijamy po całości widelcem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy aż zrobi się rumiane. Upieczone ciasto zostawiamy do wystudzenia następnie posypujemy cukrem pudrem.
Bo