Sposób przygotowania:
Ciasto ze szpinakiem
Białka ubić na sztywną pianę dodawać po trochu cukru. Dodać żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać i dodać rozmrożony szpinak osączony na sitku, olej. Delikatnie wymieszać i przełożyć do foremki wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec w 190 stopniach do suchego patyczka.
Ostudzony przekroić na dwa blaty i przełożyć masą przygotowaną ze śmietany i serka macarpone.
Na wierzchu też posmarować tą samą masą i udekorować kandyzowaną skórką z cytryny.
Schłodzić w lodówce na parę godzin.
Ostudzony przekroić na dwa blaty i przełożyć masą przygotowaną ze śmietany i serka macarpone.
Na wierzchu też posmarować tą samą masą i udekorować kandyzowaną skórką z cytryny.
Schłodzić w lodówce na parę godzin.