Sposób przygotowania:
Grzybki na leśnym mchu
Zamrożony szpinak rozmrozić przełożyć na sitko i odcisnąć nadmiar wody.
Zmiksuj jajka z cukrem, powoli cienkim strumykiem lej olej nie przerywając miksowania przesiej mąkę wymieszaną proszkiem, dokładnie wymieszaj dodaj odciśnięty szpinak.
Ciasto przełóż do tortownicy o średnicy 26 cm. wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstaw ciasto do nagrzanego piekarnika 180 stopni. Po upieczeniu ciasto ostudź zetnij górę ciasta tak na 1,5 cm, pokrusz na mech.
Śmietanę ubij z cukrem pudrem dodaj śmietan fixy. Rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę połącz z serkami i z ubitą śmietaną.
Ciasto przełóż do tortownicy na ciasto ułóż masę śmietanową z serkiem ,górę posyp okruchami, udekoruj według uznania. U mnie grzybki i jagody.
Ciasto włóż do lodówki na 2 -3 godziny.
Zmiksuj jajka z cukrem, powoli cienkim strumykiem lej olej nie przerywając miksowania przesiej mąkę wymieszaną proszkiem, dokładnie wymieszaj dodaj odciśnięty szpinak.
Ciasto przełóż do tortownicy o średnicy 26 cm. wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstaw ciasto do nagrzanego piekarnika 180 stopni. Po upieczeniu ciasto ostudź zetnij górę ciasta tak na 1,5 cm, pokrusz na mech.
Śmietanę ubij z cukrem pudrem dodaj śmietan fixy. Rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę połącz z serkami i z ubitą śmietaną.
Ciasto przełóż do tortownicy na ciasto ułóż masę śmietanową z serkiem ,górę posyp okruchami, udekoruj według uznania. U mnie grzybki i jagody.
Ciasto włóż do lodówki na 2 -3 godziny.
gusia1000
jagoda59