Sposób przygotowania:
Ciasto Zebra
1.Oddziel białka od żółtek,a potem je ubij mikserem na bardzo sztywną pianę.Małymi porcjami wsypuj cukier.Następnie znów małymi porcjami dodaj żółtka.
2.Wyłącz mikser i odstaw go (nie będzie ci już potrzebny)małymi porcjami wsypuj mąkę (wczesniej przesianą z proszkiem do pieczenia) mieszaj wszystko łyżką! Dolewaj olej,mieszaj.Dolej oranżady mieszaj!
3.Ciasto podziel na 2 częsci.Do jednej wsyp 2 łyzki mąki,do drugiej 2 łyżki kakao,.Znów pomieszaj.
4.Wysmaruj tortownicę margaryną posyp bułką tartą.Wylewaj na nią po 2 łyżki ciasta ciemnego i po 2 łyzki ciasta białego.
5.Piecz w piekarniku nagrzanego do temperatury 150 stopni 40-50 minut
2.Wyłącz mikser i odstaw go (nie będzie ci już potrzebny)małymi porcjami wsypuj mąkę (wczesniej przesianą z proszkiem do pieczenia) mieszaj wszystko łyżką! Dolewaj olej,mieszaj.Dolej oranżady mieszaj!
3.Ciasto podziel na 2 częsci.Do jednej wsyp 2 łyzki mąki,do drugiej 2 łyżki kakao,.Znów pomieszaj.
4.Wysmaruj tortownicę margaryną posyp bułką tartą.Wylewaj na nią po 2 łyżki ciasta ciemnego i po 2 łyzki ciasta białego.
5.Piecz w piekarniku nagrzanego do temperatury 150 stopni 40-50 minut
.Dominika.
bogusia19