Sposób przygotowania:
Ciasto Zebra
Białka ubijamy na sztywna pianę z odrobiną soli. Następnie dodajemy powoli cukier i dalej ubijamy.
Dokładamy żółtka ciągle ubijając. Nie przerywając miksowania dodajemy powoli mąkę z proszkiem na przemian z wodą gazowana oraz olej.
Ciasto dzielimy na dwie części do jednej dodajemy dwie łyżki mąki, a do drugiej kakao. Dokładnie mieszamy. Tortownice smarujemy olejem i obsypujemy bułka tarta.
Ciasto nakładamy do tortownicy na przemian. Następnie Mieszamy je patyczkiem do szaszłyków.
Pieczemy w 180 stopniach 45 minut. Po wyjęciu z tortownicy obsypujemy cukrem pudrem.
Dokładamy żółtka ciągle ubijając. Nie przerywając miksowania dodajemy powoli mąkę z proszkiem na przemian z wodą gazowana oraz olej.
Ciasto dzielimy na dwie części do jednej dodajemy dwie łyżki mąki, a do drugiej kakao. Dokładnie mieszamy. Tortownice smarujemy olejem i obsypujemy bułka tarta.
Ciasto nakładamy do tortownicy na przemian. Następnie Mieszamy je patyczkiem do szaszłyków.
Pieczemy w 180 stopniach 45 minut. Po wyjęciu z tortownicy obsypujemy cukrem pudrem.