Sposób przygotowania:
Serowe tiramisuETAP 1:
Kawę rozpuszczalną i 1,5 łyżeczki cukru zalać wrzątkiem i wymieszać. Tortownicę 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć pierwszą warstwę biszkoptów. Nasączyć je 1/3 kawy i posypać łyżeczką kakao. Masło roztopić w garnku z cukrem. Dodać ser i jajka. Wymieszać i podgrzewać na małym ogniu.
Budynie i mąkę ziemniaczaną rozmieszać w mleku i wlać do masy serowej. Mieszając, gotować do zgęstnienia. Połowę masy wyłożyć na biszkopty. Ułożyć drugą warstwę ciastek. Ponownie nasączyć i posypać kakao. Wyłożyć trzecią warstwę ciastek, nasączyć resztą kawy i posypać resztą kakao.
Ciasto wystudzić na blacie, a następnie wstawić na noc do lodówki. Następnie pokroić na kawałki jak tort.