Sposób przygotowania:
Ciasto zielone żabki
Polewę lub czekoladę drobno posiekać albo zetrzeć na grubej tarce. Miękkie masło utrzeć mikserem z cukrem i jajkami. Mąkę przesiać przez sitko, dodać do masy z wiórkami kokosowymi, mlekiem i posiekaną czekoladą. Dokładnie wymieszać. Blachę do muffinek natłuścić, wysypać mąką, dołki napełnić przygotowanym ciastem. Piec 20-25minut w temp 170-190stC. Upieczone muffinki przestudzić w foremkach, ostrożnie wyjąć, przełożyć na deskę kuchenną i zostawić do całkowitego ostygnięcia. Cukier puder przesiać przez sitko, utrzeć z 3 łyżkami cieplej wody i kilkoma kroplami barwnika na gęstą masę. Zupełnie zimne ciastka posmarować lukrem. Za pomocą kilku kropli lukru przyklejać oczy z pastylek czekoladowych. Kolorowymi pisakami namalować usta i źrenicę. Gotowe żabki ułożyć na niebieskim talerzu i ewentualnie posadzić na liściach...
zuzi
msewka
mamqa
Sarenka
A.B.