Sposób przygotowania:
Śledzie ze świeżym ogórkiem i chilli
Śledzia obieramy ze skóry i kroimy na kawałki na 1 kęs. Papryczkę chilli kroimy w plasterki.
Umytego ogórka kroimy na pół, usuwamy gniazda nasienne następnie kroimy w plasterki.
W słoiku układamy warstwę śledzia na nim układamy wymieszany koperek ze szczypiorkiem, kilka plasterków chilli, kawałek skórki z cytryny i plasterki ogórka.
Następnie kolejną warstwę śledzi znowu szczypiorek z koperkiem, chilli, skórkę z cytryny i ogórka i tak aż do momenty skończenia się składników.
Do słoika wlewamy olej, zakręcamy słoik i wstawimy śledzie na minimum 8 godzin do lodówki, smacznego ; )
Umytego ogórka kroimy na pół, usuwamy gniazda nasienne następnie kroimy w plasterki.
W słoiku układamy warstwę śledzia na nim układamy wymieszany koperek ze szczypiorkiem, kilka plasterków chilli, kawałek skórki z cytryny i plasterki ogórka.
Następnie kolejną warstwę śledzi znowu szczypiorek z koperkiem, chilli, skórkę z cytryny i ogórka i tak aż do momenty skończenia się składników.
Do słoika wlewamy olej, zakręcamy słoik i wstawimy śledzie na minimum 8 godzin do lodówki, smacznego ; )