Sposób przygotowania:
Cieciorka z czosnkiem i cebulą.
Cieciorkę surową namaczamy na noc i przygotowujemy następnego dnia. Ja używam cieciorki z puszki.
Cebulę i czosnek kroimy drobno i podsmażamy na oleju. Dodajemy cieciorkę z puszki, wraz z płynem (W przypadku namoczonej cieciorki wodę należy wylać i zalać świeżą wodą, tak ok. 1,5 szklanki. Odstawić na 2 godziny i zastosować jak tę z puszki). Doprawiamy odrobiną soli, pieprzem i vegetą.
Gotujemy na wolnym ogniu, aż sos w którym się gotuje zmętnieje i zgęstnieje, a cieciorka będzie miękka. Można podawać jako osobną potrawę lub jako dodatek do mięs.
Przy podsmażaniu cebuli z czosnkiem, można jeszcze dodać pokrojony drobno boczek lub paprykę, będzie jeszcze lepsza:)
Cebulę i czosnek kroimy drobno i podsmażamy na oleju. Dodajemy cieciorkę z puszki, wraz z płynem (W przypadku namoczonej cieciorki wodę należy wylać i zalać świeżą wodą, tak ok. 1,5 szklanki. Odstawić na 2 godziny i zastosować jak tę z puszki). Doprawiamy odrobiną soli, pieprzem i vegetą.
Gotujemy na wolnym ogniu, aż sos w którym się gotuje zmętnieje i zgęstnieje, a cieciorka będzie miękka. Można podawać jako osobną potrawę lub jako dodatek do mięs.
Przy podsmażaniu cebuli z czosnkiem, można jeszcze dodać pokrojony drobno boczek lub paprykę, będzie jeszcze lepsza:)