Cielęcina duszona II Asus

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na cielęcinę duszoną II.

Cielęcina duszona II Asus

Składniki:

Cielęcina duszona II Asus

 

  • 1 kg cielęciny bez kości
  • 2 łyżki masła
  • 1o małych cebulek dymek
  • 1 kg marchewki
  • 1 szklanka wytrawnego białego wina
  • 10 dag. wędzonego boczku
  • 1 liść laurowy
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • Sól oraz pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Cielęcina duszona II Asus
Mięso pokroić na grubsze plastry, masło stopić dodać masło i zrumienić. Następnie do mięsa dodać małe umyte cebulki, obraną i pokrojoną w grubsze krążki marchewki, posypać tymiankiem, posiekaną na drobno natką pietruszki, dodać liść laurowy, doprawić solą oraz pieprzem. Całość polać winem i dusić około 40 minut. Na koniec boczek zagotować, osączyć i pokroić w grubą kostkę i pod koniec wrzucić do mięsa. Wszystko dusić jeszcze około 15 minut.