malwina1808

malwina1808

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Cielęcina w jabłkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Aromatyczne mięso z jabłkami.

Cielęcina w jabłkach

Składniki:

Cielęcina w jabłkach

 

  • kostka rosołu drobiowego
  • 4kotlety cielęce
  • 2łyżki mąki
  • 3łyżki tłuszczu
  • 2jabłka
  • sok z 1 cytryny
  • 2łyżki masła
  • sól, pieprz, cukier, majeranek

Sposób przygotowania:

Cielęcina w jabłkach
Mięso bardzo dokładnie umyj. Oprósz solą, pieprzem i mąką. Zrumień na rozgrzanym oleju. Jabłka umyj, obierz ze skórki i pokrój na kawałki. Mięso ułóż w rondlu na jabłkach. Wlej szklankę gorącej wody i wrzuć kostkę rosołową, oprósz majerankiem. Duś do miękkości. Dodaj sok z cytryny, cukier. Podawaj z ziemniakami z wody.

Tagi:

mięso danie