V_kuchareczka

V_kuchareczka

Szef Kuchni
[Przepisów: 62]

Cielęcina w sosie pomarańczowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Serdecznie polecam, warto spróbować

Cielęcina w sosie pomarańczowym

Składniki:

Cielęcina w sosie pomarańczowym

 

 

Sposób przygotowania:

Cielęcina w sosie pomarańczowym
Mięso zalać wrzącą wodą, przyprawić, gotować na małym ogniu. W tym czasie włoszczyznę należy zalać przegotowaną ,ciepłą wodą, odstawić do momentu napęcznienia. Po upływie 25 minut od wstawienia mięsa należy do niego dodać napęczniałą już włoszczyznę. Całość gotować do momentu gdy mięso będzie miękkie. Aby przygotować sos należy do naczynia wlać odtłuszczony już wywar, dodać zawiesinę mleka z mąką całość zagotować i mieszając dodawać sok z pomarańczy. Przed podaniem pokroić mięso, zalać sosem, obłożyć plasterkami pomarańcza, posypać natką.

Smacznego.

Tagi:

mięso