Sposób przygotowania:
Cielęcina w źółkach
Cielęcinę umyć, osączyć. Na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić drobno pokrojoną cebulę, wlać bulion, dodać koncentrat pomidorowy, sól i pieprz. Do tego sosu włożyć cielęcinę pokrojoną w słupki i dusić 45 minut. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić w paski i włożyć do mięsa.
Dodać zmiażdżony czosnek oraz przyprawy ziołowe i wszystko razem wymieszać.
Cielęcinę w sosie, dusić jeszcze 10 minut. Podawać z ryżem oraz zieloną sałatą.
Dodać zmiażdżony czosnek oraz przyprawy ziołowe i wszystko razem wymieszać.
Cielęcinę w sosie, dusić jeszcze 10 minut. Podawać z ryżem oraz zieloną sałatą.