oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Cielęcina z sosem pomidorowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Podać cielęcinę posypaną koprem.

Cielęcina z sosem pomidorowym

Składniki:

Cielęcina z sosem pomidorowym

 

Sposób przygotowania:

Cielęcina z sosem pomidorowym
Mięso pokroić na drobne kawałki, obsmażyć, przełożyć do rondla i zalać wodą tak, by je zakryła, po czym pod przykryciem dusić na małym ogniu. Na sos obsmażyć z przecierem pomidorowym drobno pokrojoną cebulę, a mąkę przesmażyć na kolor ciemnobrązowy i rozprowadzić niewielką ilością wywaru. Następnie wymieszać, dodać sól oraz paprykę i zagotować. Sosem pomidorowym zalać kawałki cielęciny, dodać czerwone wino i dusić jeszcze przez 15 minut.