Sposób przygotowania:
Ciemne babeczki z czereśniami1.

Przygotowałam ciemne czereśnie, które dokładnie umyłam, a następnie wydrylowałam
2.

Duże jajka wiejskie wbiłam do naczynia i dosypałam do nich cukier kryształ. Następnie wszystko zmiksowałam.
3.

Do dobrze zmiksowanej masy dosypałam ciemne kakao i ponownie dobrze zmiksowałam.
4.

Następnie wzięłam mąkę krupczatkę oraz proszek do pieczenia i wsypałam do naczynia oraz dolałam olej.
5.

Wszystkie składniki na ciasto dokładnie zmiksowałam.
6.

Przygotowałam małe foremki silikonowe, później włożyłam do nich papilotki, które napełniłam ciastem do 2/3 wysokości.
7.

Wcześniej nagrzałam piekarnik do 180 stopni C. Do papilotek na ciasto poukładałam wydrylowane czereśnie. Potem wstawiłam foremki do piekarnika na 20 minut.
8.

Wystudziłam babeczki, a potem oprószyłam je cukrem pudrem.
9.

Smacznego !