Sposób przygotowania:
Serowe babeczki z czereśnią
Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Mąkę przesiewamy i łączymy z proszkiem do pieczenia. Do miski wkładamy masło i ricottę i ucieramy je za pomocą miksera do uzyskania puszystej masy. Nie przerywając miksowania dodajemy o jednym jajku dalej ucierając. Następnie dodajemy aromat waniliowy i mleko, mieszamy. Dodajemy mąkę i całość mieszamy już łyżką. Masę przekładamy do formy wyłożonej papierowymi papilotkami. Do każdej z babeczek wkładamy po jednej umytej i osuszonej czereśni z ogonkiem (można wydrylować). Babeczki pieczemy około 20 minut w 180 stopniach. Babeczki są bardziej zbite niż normalne muffinki, wyczuwalny jest smak sera, całość świetnie łączy się z upieczoną czereśnią. Życzę smacznego ;)