Sposób przygotowania:
Ciasto porzeczkowe z galaretką
Przygotuj spód ciasta, Białka ubij z dodatkiem cukru na sztywną pianę po czym dodaj żółtka, olej, kakao, budyń, mąkę oraz proszek do pieczenia, całość delikatnie połącz.
Gotowe ciasto przelej do natłuszczonej formy i piecz 35 min w 160 stop. Umyte i przebrane porzeczki zmiksuj przy pomocy blendera, schłodzoną śmietankę ubij wraz z cukrem pudrem na sztywno po czym dodaj ją do przetartych porzeczek.
Na koniec do musu porzeczkowego dodaj rozpuszczoną w wodzie żelatynę. Gotową masę wylej na ostudzony spód, na wierzch ciasta wylej rozpuszczoną galaretkę, całość wstaw do lodówki na minimum 4 godziny.
Gotowe ciasto przelej do natłuszczonej formy i piecz 35 min w 160 stop. Umyte i przebrane porzeczki zmiksuj przy pomocy blendera, schłodzoną śmietankę ubij wraz z cukrem pudrem na sztywno po czym dodaj ją do przetartych porzeczek.
Na koniec do musu porzeczkowego dodaj rozpuszczoną w wodzie żelatynę. Gotową masę wylej na ostudzony spód, na wierzch ciasta wylej rozpuszczoną galaretkę, całość wstaw do lodówki na minimum 4 godziny.
SylaUla