Sposób przygotowania:
Muffinki z czereśniami
Czereśnie dokładnie myjemy, pozbawiamy pestek i ogonków. Kroimy na połówki.
Do jednej miski przesiewamy wszystkie sypkie składniki.
Miękkie masło lub margarynę ucieramy z cukrem trzcinowym i waniliowym. Do masy dodajemy po jednym jajku pamiętając, by kolejne dodać gdy poprzednie połączy się z ciastem. Następnie porcjami dodajemy przesiane składniki na przemian z mlekiem i dokładnie łączymy. Na końcu do ciasta dodajemy czereśnie i ostrożnie mieszamy.
Tak przygotowane ciasto przekładamy do papilotek posypujemy kruszonką ( masło rozcieramy z cukrem i mąką) i pieczemy w temp. 190 st przez około 20-25 minut.
Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.
Do jednej miski przesiewamy wszystkie sypkie składniki.
Miękkie masło lub margarynę ucieramy z cukrem trzcinowym i waniliowym. Do masy dodajemy po jednym jajku pamiętając, by kolejne dodać gdy poprzednie połączy się z ciastem. Następnie porcjami dodajemy przesiane składniki na przemian z mlekiem i dokładnie łączymy. Na końcu do ciasta dodajemy czereśnie i ostrożnie mieszamy.
Tak przygotowane ciasto przekładamy do papilotek posypujemy kruszonką ( masło rozcieramy z cukrem i mąką) i pieczemy w temp. 190 st przez około 20-25 minut.
Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.