Renata9

Renata9

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Ciemne babeczki z jagodami i czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jagody leśne uwielbiam właściwie w każdym wydaniu. To jeszcze mój jeden wypiek, tym razem babeczki ciemne z jagodami. Są idealne do kawki i herbatki.

Ciemne babeczki z jagodami i czekoladą Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ciemne babeczki z jagodami i czekoladą

Ciasto:

Owoce:

Dodatkowo:

  • czekolada serduszka wg uznania

Posypka:

  • cukier puder wg uznania

Sposób przygotowania:

Ciemne babeczki z jagodami i czekoladą

1.

Ciemne babeczki z jagodami i czekoladą
Wbicie do naczynia całych jajek i dosypanie cukru trzcinowego

Do naczynia wbić całe jajka i dosypać cukier trzcinowy, zmiksować.

2.

Ciemne babeczki z jagodami i czekoladą
Dosypanie mąki z proszkiem do pieczenia oraz kakao

Dosypać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakao, ponownie zmiksować.

3.

Ciemne babeczki z jagodami i czekoladą
Wlanie oleju z pestek winogron do zmiksowanej masy

Wlać olej z pestek winogron, zmiksować.

4.

Ciemne babeczki z jagodami i czekoladą
Dodanie czekoladowych serduszek

Dodać czekoladowe serduszka, wymieszać łopatką.

5.

Ciemne babeczki z jagodami i czekoladą

Do małych foremek silikonowych włożyć papilotki i napełnić je ciastem do 2/3 wysokości.

6.

Ciemne babeczki z jagodami i czekoladą

Nałożyć leśne jagody.

7.

Ciemne babeczki z jagodami i czekoladą

Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez 20 - 25 minut.

8.

Ciemne babeczki z jagodami i czekoladą

Upieczone babeczki wystudzić na kratce.

9.

Ciemne babeczki z jagodami i czekoladą

Posypać cukrem pudrem. Smacznego !


Tagi:

ciastka owoce