Dark Chocolate

Dark Chocolate

Starszy Kucharz
[Przepisów: 49]

Cisto śliwkowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ten przepis sprawdza się zawsze! Ciasto jest łatwe w przygotowaniu i do tego ma wielu amatorów.

Cisto śliwkowe

Składniki:

Cisto śliwkowe

 

  • Ciasto
  • ½ szklanki śmietany
  • ½ szklanki cukru
  • jeden kubek margaryny lub masła
  • 5 żółtek
  • 3 szklanki mąki,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy

 

Sposób przygotowania:

Cisto śliwkowe

Aby upiec ciasto śliwkowe należy wszystkie powyższe składniki wymieszać i wyrobić z nich gładkie i sprężyste ciasto. Umieścić w natłuszczonej formie. Na wierzch poukładać podzielone na pół śliwki bez pestek. Piecz w temperaturze 200 C, od 25 do 30 minut. Poczekaj, aż ostygnie i dodaj cukier puder. Jeśli chcesz, możesz przed włożeniem do piekarnika wylać pianę z białek na śliwki i piec jak powyżej. Smacznego!


Tagi:

ciasto