cisowianka20

cisowianka20

Starszy Kucharz
[Przepisów: 33]

Ciuracho Argentyńskie

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Jest to danie pochodzące z kuchni Argentyńskiej. Mało znane w naszym pięknym kraju - Polsce. Używamy do niej mięsa wieprzowego.

Ciuracho Argentyńskie

Składniki:

Ciuracho Argentyńskie

 

  • karkówka lub schab ok. 1,5 kg
  • przyprawa w płynie MAGI ok. 200 ml
  • olej 0,5 l
  • czosnek 5 szt. (ząbki)
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Ciuracho Argentyńskie
Czosnek oraz natkę pietruszki posiekać, kolejno połączyć z olejem oraz przyprawą magii i wszystko dobrze wymieszać. Mięso pokroić w plastry, rozbić wałkiem i zanurzyć w zalewie. Układamy całość warstwami i pozostałą zalewą zalać mięso. Mięso powinno być całe w zalewie. Potrawa przygotowana w taki sposób musimy przechować w lodówce na okres 24 godzin. Smażyć na suchej, dobrze rozgrzanej patelni. Podajemy z surówkami wg. uznania. Możemy również na każdy kawałek mięsa położyć cząsteczkę cytryny do dekoracji. Także możemy skropić lekko cytryna każdy usmażony kawałek mięsa. Wszystko zależy od uznania.