eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Pikantna karkówka Eli z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pikantna karkówka marynowana i pieczona na grillu.

Pikantna karkówka Eli z grilla

Składniki:

Pikantna karkówka Eli z grilla

 

  • 10 kotletów z karkówki
  • 8 łyżek oleju
  • 6 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki sosu chilli czosnkowego
  • 2 łyżki pikantej przyprawy do grilla
  • 2 łyżki octu winnego
  • 1 łyżka czosnku granulowanego
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 1 płaska łyżeczka ostrej papryki

Sposób przygotowania:

Pikantna karkówka Eli z grilla
Płaty miesa rozbić tłuczkiem.Dokładnie wymieszać pozostałe składniki.Powstałą marynatą posmarować mięso i wstawić do lodówki na całą noc.Piec na rozgrzanym grillu przez około 20 minut.Odwrócić na drugą stronę i piec jeszcze około 15 minut.W czasie pieczenia smarować pozostałą marynatą.Smacznego!