Sposób przygotowania:
Pieczona karkówka marynowana
Karkówkę umyć, naszpikować czosnkiem. Składniki marynaty wymieszać. Dno naczynia wyłożyć połową liści laurowych, wysypać połowę ziela. Ułożyć mięso. Zalać mięso marynatą, ułożyć na nim pozostałe liście i ziele. Wstawić do lodówki na 3 doby. Co 12 godzin obracać karkówkę o 180 stopni. Cebulę pokroić w piórka, dodać połowę soli i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Mięso dokładnie oczyścić z marynaty. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć na nim karkówkę za wszystkich stron, następnie ułożyć je na cebuli, posypać resztą soli i podlać szklanką ciepłej wody.Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Włożyć mięso i piec przez 70 minut. Smacznego!