krystel

krystel

Starszy Kucharz
[Przepisów: 37]

Comber sarni.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

piec w temp.140s. ok.50minut ostudzić przez 15minut

Comber sarni.

Składniki:

Comber sarni.

 

  • 1/2kostki masła
  • 6jajek
  • 1szklanka cukru pudru
  • 1/2szklanki czekolady w proszku
  • 5łyżek mąkiziemniaczanej
  • 1szklankamąki przennej
  • 1/2proszku do pieczenia
  • 1/2płatków migdałowych
  • 1/2szkl.cukru pudru
  • 5łyżek kakao
  • 1łyżka koniaku
  • 1łyżka olejku rumowego
  • 2łyżki wody

 

  • 1/2szkl.wyłuskanych przechów

Sposób przygotowania:

Comber sarni.
masło z cukrem ubijaćdodając żółtka aż do uzyskania puszystej masy ubić jajka na sztywną pianę do mąki przennej dodać czekoladęw proszku mąkę ziemniaczanąproszek do pieczenia oraz orzechy imigdały masę połączyć delikatnie z pianą dodając mąkę z dodatkami ,całość dokładnie wymieszać ciasto wyłożyć do formy wyłożonej pergaminem.,piec w temp.140s.ok.50minut ostudzić w formie ok. 15min. po czym wyłożyć na tacę lub stolniczkę i polukrować.

Tagi:

czekolada