Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Conchiglioni z Pancettą i suszonymi pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Proste włoskie danie, bo czasem prostota smakuje najlepiej. Włoski boczek, suszone pomidory i ser Taleggio tworzą w tym daniu idealne połączenie.

Conchiglioni z Pancettą i suszonymi pomidorami

Składniki:

Conchiglioni z Pancettą i suszonymi pomidorami

 

Sposób przygotowania:

Conchiglioni z Pancettą i suszonymi pomidorami
Świeża pomidory sparz i obierz je ze skórki, na oliwie zeszklij posiekany czosnek i cebulę potem dodaj pomidory, całość smaż do momentu aż pomidory się rozpadną, gotowy sos dopraw solą, pieprzem i oregano. Pancettę pokrój w kostkę i podsmaż na suchej patelni, dodaj posiekany por i suszone pomidory. Do ostudzonego farszu dodaj pokrojony ser, tak powstałym farszem nadziewaj ugotowany makaron i układaj na warstwie sosu pomidorowego, gotowe Conchiglioni zapiecz.