PaniMISIOWA

PaniMISIOWA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Croissant śniadaniowy jajko bekon

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pomysłowa alternatywa dla jajecznicy z bułką ;-) Ostatnio bardzo polubiłam nadziewanie croissantów :-)

Croissant śniadaniowy jajko bekon

Składniki:

Croissant śniadaniowy jajko bekon

 

  • 1 rogalik croissant
  • 1 jajko
  • szczypiorek cienki
  • 1 łyżeczka masła
  • 2 plastry boczku

Sposób przygotowania:

Croissant śniadaniowy jajko bekon
Na patelni rozpuszczamy masło. Wbijamy jajko, dodajemy posiekany szczypiorek i smażymy jajecznicę. Boczek podsmażamy na złoto bez dodatku tłuszczu. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Croissanta nacinamy ostrym nożem i nakładamy do środka złożone na pół plasterki boczku i ciepłą jajecznicę. Podajemy od razu.

Tagi:

jajko jajka