redakcja

redakcja

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 202]

Kanapka pełna smaków na duży głód

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Kanapka z kiełbaską, jajkiem, serem i doskonałym sosem - przepis Tomka Jakubiaka.

Kanapka pełna smaków na duży głód

Składniki:

Kanapka pełna smaków na duży głód

 

  • 4 plastry sera twarogowego Hochland (z chrzanem)
  • 2 bułki typu Ciabatta
  • Kilka łyżek oliwy
  • 6 małych, cienkich, białych kiełbasek cielęcych
  • 4 jajka kur zielononóżek
  • 2 łyżki masła
  • 8 plastrów bekonu
  • 4 średnie ogórki kiszone
  • 4 łyżki chrzanu
  • 1 łyżka śmietany 12%
  • Świeżo mielony pieprz

Sposób przygotowania:

Kanapka pełna smaków na duży głód
Kiełbaski kroimy wzdłuż i podsmażamy wraz z bekonem na odrobinie oliwy, aż się zarumienią. Zdejmujemy kiełbaski, zmniejszamy ogień i dodajemy masło. Gdy się rozpuści wbijamy jajka i smażymy jak na sazone (najlepiej z dwóch stron).



Ogórki kroimy w cienkie plasterki a chrzan mieszamy ze śmietaną. Ciabattę kroimy po długości i podsmażamy na oliwie – smażymy wewnętrzną stronę.



Na przesmażonym i chrupiącym spodzie układamy kolejno sałatę, ogórek, plastry sera twarogowego i kiełbaski/bekon, jajka sadzone. Górę smarujemy sosem i przykrywamy. Gotową kanapkę można jeszcze chwile podpiec, ale taka też jest pyszna!



Źródło: materiały prasowe