Sposób przygotowania:
Jajecznica z pomidorami na cebuli
Cebule obieramy z łupinek i kroimy w piórka. Wrzucamy na roztopioną na patelni margarynę. Przyprawiamy solą i smażymy pod przykryciem, aż będzie miękka.
Pomidory obieramy ze skórek i kroimy w kosteczkę, dorzucamy do miękkiej cebuli i smażymy przez 3 minuty, co chwilę mieszając.
Następnie ostrożnie wbijamy jajka, żeby żółtko nie rozbiło się. Przyprawiamy pieprzem i smażymy do momentu, aż białko zetnie się (co chwilę je mieszamy).
Na końcu przekłuwamy żółtka i energicznie całość mieszamy . Smażymy do pożądanej konsystencji jajecznicy.
Podajemy jeszcze gorącą ze świeżym pieczywem.
Pomidory obieramy ze skórek i kroimy w kosteczkę, dorzucamy do miękkiej cebuli i smażymy przez 3 minuty, co chwilę mieszając.
Następnie ostrożnie wbijamy jajka, żeby żółtko nie rozbiło się. Przyprawiamy pieprzem i smażymy do momentu, aż białko zetnie się (co chwilę je mieszamy).
Na końcu przekłuwamy żółtka i energicznie całość mieszamy . Smażymy do pożądanej konsystencji jajecznicy.
Podajemy jeszcze gorącą ze świeżym pieczywem.