Sposób przygotowania:
Croque Madame
1. Dwie kromki chleba smaruję dość grubo musztardą (to będzie "wewnętrzna" strona naszego tosta).
2. Układam plastry sera żółtego i szynki (według uznania - kto ile lubi!).
3. Składam tosta i smaruję zewnętrzne kromki masłem.
4. Wrzucam przygotowaną kanapkę na rozgrzaną patelnię i trzymam do zrumienienia (oczywiście z dwóch stron!)
5. Ugotowane jajko wykładam na wierzch tosta.
Jajko przygotowuję w folii spożywczej - układam folię w miseczce, smaruję odrobiną oliwy, wbijam jajko, zawijam w "cukierka" i wkładam do gotującej się wody. Najbardziej lubię ciepłe, płynne żółtko - przygotowane w ten sposób jajko wyłożone na wierzch kanapki sprawia, że Croque Madame smakuje wybornie!
2. Układam plastry sera żółtego i szynki (według uznania - kto ile lubi!).
3. Składam tosta i smaruję zewnętrzne kromki masłem.
4. Wrzucam przygotowaną kanapkę na rozgrzaną patelnię i trzymam do zrumienienia (oczywiście z dwóch stron!)
5. Ugotowane jajko wykładam na wierzch tosta.
Jajko przygotowuję w folii spożywczej - układam folię w miseczce, smaruję odrobiną oliwy, wbijam jajko, zawijam w "cukierka" i wkładam do gotującej się wody. Najbardziej lubię ciepłe, płynne żółtko - przygotowane w ten sposób jajko wyłożone na wierzch kanapki sprawia, że Croque Madame smakuje wybornie!
SylaUla
Magdalenaa
Marika-
Magdalenaa napisał(a):