Sposób przygotowania:
Tort poprzeczny bez pieczeniaETAP 1:
Ugotować budynie. Litr mleka zagotować z margaryną, a pozostałe mleko wymieszać z proszkiem budyniowym. Wlać do gotującego się mleka i mieszać , aż powstanie gładka masa.
Przestudzić i dodać nutellę. Wymieszać mikserem.
Kremem łączyć herbatniki i układać wzdłuż brzegów tortownicy. Smarować kolejne herbatniki i dokładać warstwy w kierunku środka.
Układać tak do wyczerpania składników. Pozostały krem wyłożyć na wierzch. Wstawić na noc do lodówki.
Ubić śmietanę z cukrem pudrem. Zdjąć obręcz tortownicy. Posmarować wierzch i boki śmietaną.
Kilka łyżek przełożyć do rękawa cukierniczego i zrobić rozetki.
Czekoladę zetrzeć na wiórki i posypać tort. Smacznego.
halina
ewaeu
Dziękuję...☺