Sposób przygotowania:
Domowa szarlotka
Do miski wsypujemy mąkę, cukier, cukier waniliowy, dodaję margarynę, jajko i żółtko. Ciasto dokładnie ugniatamy. Następnie wkładamy na 1 godzinę do lodówki.
W miedzy czasie jabłka obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach i podsmażamy z cukrem i cynamonem. Spód blachy dokładnie smarujemy margaryną.
Ciasto wyciągamy z lodówki dzielimy na 4 części i 1 część wkładamy do zamrażalnika. Pozostałym ciastem wykładamy blachę, następnie ciasto nakuwamy i dodajemy wcześniej przygotowane jabłka.
Resztę ciasta wyciągamy z zamrażalnika i trzemy na tarce o dużych oczkach już nad ciastem.
Pieczemy 1 godz na 200 stopni.
W miedzy czasie jabłka obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach i podsmażamy z cukrem i cynamonem. Spód blachy dokładnie smarujemy margaryną.
Ciasto wyciągamy z lodówki dzielimy na 4 części i 1 część wkładamy do zamrażalnika. Pozostałym ciastem wykładamy blachę, następnie ciasto nakuwamy i dodajemy wcześniej przygotowane jabłka.
Resztę ciasta wyciągamy z zamrażalnika i trzemy na tarce o dużych oczkach już nad ciastem.
Pieczemy 1 godz na 200 stopni.