Sposób przygotowania:
Cud miód i jabłka z gruszkami
1. Biszkopt :
Białka oddzielam od żółtek. Białka ubijam na sztywną pianę, dodaję cukier cały czas miksując. Cały czas miksując dodaję stopniowo żółtka.
2. Do masy jajecznej dodaję mąkę z proszkiem i delikatnie mieszam. Blaszkę wykładam papierem do pieczenia i wlewam ciasto
3. Piekę 30 - 35 m w 180stopniach (góra-dół)
4. Placek miodowy :
Wszystkie składniki ze sobą łączę, tworząc jędrne ciasto. Robię z ciasta wałek i odcinam 1/3. Reszte zawijam w folię spożywcza i zamrażamy ( na czarną godzinę )
5. Ciasto rozwałkowuję i wykladam na blaszke wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę 20 min ( do uzyskania złotego koloru ) w 180 Stopniach
6. Masa gruszkowa ;
Gruszki obieram , trę na tarce o dużych oczkach. Wrzucam na patelnie i smażę do momentu odparowania płynu.
7. Dodaję galaretki i mieszaj do momentu ich rozpuszczenia. Ściągąm z gazu
8. Masa jabłkowa:
Jabłka obieram,trę na tarce o dużych oczkach. Wrzucam na patelnie i smazę do momentu odparowania płynu.
9. Dodaję cynamon i mieszam. Dodaję galaretki i mieszam do momentu ich rozpuszczenia. ściągam z gazu
10. Biszkopt przekrawam na pół
11. Układam ciasto:
Biszkopt, tężejąca masa gruszkowa, placek miodowy, tężejąca masa jabłkowa i biszkopt
12. Czekolade rozpuszczam w kąpieli wodnej i polewam wierzch ciasta
Białka oddzielam od żółtek. Białka ubijam na sztywną pianę, dodaję cukier cały czas miksując. Cały czas miksując dodaję stopniowo żółtka.
2. Do masy jajecznej dodaję mąkę z proszkiem i delikatnie mieszam. Blaszkę wykładam papierem do pieczenia i wlewam ciasto
3. Piekę 30 - 35 m w 180stopniach (góra-dół)
4. Placek miodowy :
Wszystkie składniki ze sobą łączę, tworząc jędrne ciasto. Robię z ciasta wałek i odcinam 1/3. Reszte zawijam w folię spożywcza i zamrażamy ( na czarną godzinę )
5. Ciasto rozwałkowuję i wykladam na blaszke wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę 20 min ( do uzyskania złotego koloru ) w 180 Stopniach
6. Masa gruszkowa ;
Gruszki obieram , trę na tarce o dużych oczkach. Wrzucam na patelnie i smażę do momentu odparowania płynu.
7. Dodaję galaretki i mieszaj do momentu ich rozpuszczenia. Ściągąm z gazu
8. Masa jabłkowa:
Jabłka obieram,trę na tarce o dużych oczkach. Wrzucam na patelnie i smazę do momentu odparowania płynu.
9. Dodaję cynamon i mieszam. Dodaję galaretki i mieszam do momentu ich rozpuszczenia. ściągam z gazu
10. Biszkopt przekrawam na pół
11. Układam ciasto:
Biszkopt, tężejąca masa gruszkowa, placek miodowy, tężejąca masa jabłkowa i biszkopt
12. Czekolade rozpuszczam w kąpieli wodnej i polewam wierzch ciasta