pepsicOLA

pepsicOLA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 193]

Cudowne korniszony

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Przepis dostałam od babci. Idealne ogóreczki.

Cudowne korniszony Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cudowne korniszony

 

 

Sposób przygotowania:

Cudowne korniszony
Ogórki powinny mieć do 7 cm długości, nie mieć plam ani uszkodzeń. najpierw należy przelać je wrzącą, a potem zimną wodą. Układamy je w wyparzonych słojach na przemian z obraną i pokrojoną w plasterki marchewką. Do słoików dodajemy przyprawy: koper, ziele angielskie, listki laurowe i goździki. Składniki zalewy zagotowujemy i gorącą wlewamy do słoików. Zakręcamy i 20-25 minut pasteryzujemy.
Cudowne korniszony
Najpierw wypiekamy słoiki nagrzewając piekarnik do 120 st
Cudowne korniszony
Obraną marchew kroimy w plasterki przygotowujemy przyprawy
Cudowne korniszony
Składniki zalewy zagotować i gorącą wlać do wypełnionych słojów
Cudowne korniszony
Wypełnione warzywami i przyprawami słoje wypełniamy zalewą