Sposób przygotowania:
Cudowne korniszony
Ogórki powinny mieć do 7 cm długości, nie mieć plam ani uszkodzeń. najpierw należy przelać je wrzącą, a potem zimną wodą. Układamy je w wyparzonych słojach na przemian z obraną i pokrojoną w plasterki marchewką. Do słoików dodajemy przyprawy: koper, ziele angielskie, listki laurowe i goździki. Składniki zalewy zagotowujemy i gorącą wlewamy do słoików. Zakręcamy i 20-25 minut pasteryzujemy.
![Cudowne korniszony Cudowne korniszony](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/cudowne-korniszony-208445.jpg)
![Cudowne korniszony Cudowne korniszony](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/cudowne-korniszony-208446.jpg)
![Cudowne korniszony Cudowne korniszony](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/cudowne-korniszony-208447.jpg)
![Cudowne korniszony Cudowne korniszony](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/cudowne-korniszony-208448.jpg)