alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Cukinia ala ananas

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Taka cukinia to fajny dodatek do deserów.

Cukinia ala ananas

Składniki:

Cukinia ala ananas

 

 

Sposób przygotowania:

Cukinia ala ananas
Cukinie obrać z skórki, wydrążyć miąższ z nasionami i pokroić w kostkę około 1 cm. Wodę, cukier, wyskrobane ziarenka oraz laskę wanilii zagotować i gorącą zalewą zalać pokrojoną cukinię, dodać sok z cytryny i odstawić na 6-8 godzin. Wyjąc laskę wanilii. Cukinię razem z zalewą doprowadzić do wrzenia i gotować od 10 - 20 minut w zależności od twardości cukinii. Cukinia powinna być al dente. Cukinie włożyć do wyparzonych słoików zalać zalewą i szczelnie zakręcić. Pasteryzować około 10-12 min.

Tagi:

cukinia