Sposób przygotowania:
Cukinia Eli z krewetkami i serem mozzarellaprzygotowanie krewetek
Krewetki odmrozić i osuszyć. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć i pokroić. Czosnek obrać z łupinek i pokroić w kosteczkę. Z papryczki chili usunąć nasiona i pokroić miąższ.
przygotowanie krewetek cd
Na patelni roztopić masło. Dodać czosnek, papryczkę chili, doprawić solą, pieprzem i chwilę razem smażyć. Zdjąć krewetki z ognia, dodać natkę pietruszki i wymieszać. Pomidorki opłukać, osuszyć i pokroić. Mozzarellę odsączyć.
przygotowanie cukinii
Cukinie opłukać, osuszyć i wydrążyć miąższ ze środka.
przygotowanie cukinii cdellę i pomidorki papryczkowe.
Część miąższu z cukinii pokroić w kostkę i ułożyć w cukiniach. Dołożyć krewetki z dodatkami, mozzarellę i pomidorki papryczkowe. Cukinie włożyć do naczynia do zapiekania. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C i zapiekać cukinie przez 30 minut.
Smacznego!